zkSync gelecek haftadan itibaren ZK token airdrop’una başlıyor: Detaylar belli oldu

zkSync gelecek haftadan itibaren 695.232 adet hak kazanmış cüzdana airdrop göndermeye başlayacak. Toplamda 21 milyar adetlik token arzının %17.5'ine tekabül eden 3.675 milyar adet ZK token, kullanıcılara gönderilecek.

zkSync’in uzun süredir tartışılan airdrop’uyla ilgili detaylar belli oldu. zkSync ekosisteminin gelişimini ve sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla kurulmuş bağımsız bir organizasyon olan zkSync Association yaptığı açıklamada, toplamda 21 milyar adetlik token arzı olacağını ve bunun 3.675 milyar adedinin de airdrop yapılacağını duyurdu. Airdrop’lar gelecek haftadan itibaren başlayacak.

Matter Labs’e %16.1 ayrıldı

Bir seferlik airdrop olacağı belirtilen açıklamada, token taleplerinin 3 Ocak 2025 gününe kadar kabul edileceği bilgisi verildi.

Token’ların yüzde 49.1’lik kısmı ekosistem teşvikleri vasıtasıyla dağıtılacak. zkSync’in arkasındaki şirket olan Matter Labs ve ekibine ise %16.1’lik pay ayrılırken, yatırımcılara da %17.2’lik oran bırakıldı.

“Topluluğa daha çok ayırdık”

zkSync Association’ın airdrop oranlarıyla ilgili yaptığı açıklamada ise “Matter Labs’den daha çok token’ı airdrop’a ayırmamız, sembolik bir karardan çok daha fazlasıdır. zkSync yönetişim sistemi ileriki haftalarda devreye girdiğinde, en büyük likit token arzına topluluk sahip olacak. Dolayısıyla yönetişim geliştirmeleri konusunda en büyük güç toplulukta olacak” denildi.

zkSync, airdrop ile ilgili 695.232 cüzdana hak verirken, seçimin ise zkSync Era ve zkSync Lite üzerindeki hareketler için 24 Mart 2024’te alınan ekran görüntüleriyle yapıldığı ifade edildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl