Nayib Bukele’nin resmi Arjantin ziyaretinde Bitcoin sürprizi

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele'nin Arjantin'deki resmi temasları sırasında Bitcoin de gündeme geldi. Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Victoria Villarruel, Bukele ile Bitcoin'i konuştuklarını açıkladı.

Bitcoin ülkesi El Salvador’un cumhurbaşkanı Nayib Bukele, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla Arjantin’e resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bukele, Arjantin Cumhurbaşkanı Javier Milei’nin yanı sıra bakanlar ve Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Victoria Villarruel ile de bir araya geldi.

Bukele’nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Villarruel ile baş başa görüşmesinde Bitcoin de gündeme geldi. Hükümet yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ikinci gününde düzenlenen bu özel görüşmede Villarruel, El Salvador’un Bitcoin denemeyine ve yenilikçi volkanik madencilik projelerine büyük ilgi duyduğunu ifade etti. Konunun kendisi için büyük önem taşıdığını belirten Villarruel, Bitcoin’e ekonomik inovasyon aracı olarak küresel ölçekte artan ilginin altını çizdi.

“Bukele ile Bitcoin’i konuştuk”

Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, “El Salvador’un öncü olduğu Bitcoin konusundan, bunu nasıl hayata geçirdiklerinden ve çetelerle ilgili problemi nasıl çözdüklerinden bahsettik. Çok ilginç ve çok hoş bir görüşme oldu.” ifadelerini kullandı.

Nayib Bukele ve Victoria Villarruel

Arjantin Cumhurbaşkanı Javier Milei’nin Bitcoin’e sıcak baktığı biliniyor. Liberal lider Milei, hem seçim kampanyasında hem de daha öncesinde Bitcoin’i destekleyen açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı, Bitcoin’i “merkez bankası dolandırıcılığına karşı bir hareket” olarak nitelemişti. Ayrıca, “Bitcoin, paranın asıl yaratıcısı olan özel sektöre geri dönüşünü temsil ediyor.” demişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl