‘Bitcoin, yaygın kabul için yeterince esnek değil’

Küresel bir para transferi şirketi olan TransferWise'ın kurucu ortağı ve CEO'su Kristo Kaarmann, kripto paraların yaygın bir şekilde benimsenmesi için yeterince esnek olmadığını söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Küresel bir para transferi şirketi olan TransferWise’ın kurucu ortağı ve CEO’su Kristo Kaarmann, kripto paraların yaygın bir şekilde benimsenmesi için yeterince esnek olmadığını söyledi.

Kaarmann, Amsterdam’da düzenlenen Money 20/20 konferansında CNBC’den Arjun Kharpal ile kripto paralarla ilgili görüşlerini paylaştı ve insanların günlük yaşamlarında alışveriş yapmak için kripto paraları kullanmalarının heyecan verici olacağını da sözlerine ekledi.

Kaarmann, TransferWise’ın son olarak Mısır Sterlini için hizmet vermeye başladığını, bir Mısır Sterlini ile bazı kripto paralara göre yapılabilecek daha çok şey olduğunu ifade etti.

Bu arada şirket, konferans sırasında bir Fransız bankacılık grubu olan BPCE ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

TransferWise’ın hizmeti, bankacılık grubunun uygulamalarıyla 2019’da entegre olacak. BPCE, Fransa’nın yurt dışına para göndermek için en ucuz bankası olmasının yanı sıra şeffaf fiyatlandırma ile dünyanın en büyük bankası. Yaklaşık 3 milyon kullanıcı TransferWise’ı kullanarak ayda 2 milyar Euro gönderiyor.

Kaarmann, şirketinin 1 milyar doların üzerinde bir piyasaya değerine sahip olduğunu ancak borsada listelenme ya da bir bankacılık lisansı alma niyeti olmadığını söyledi. Kurucu ortak, bununla birlikte sınırsız para kazanmak için çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Öte yandan TransferWise’ın bir başka kurucu ortağı olan Taavet Hinrikus ise 2016 yılında Bitcoin’in öldüğünü ve hiç kimsenin kullanmadığını ifade etti. Buna ek olarak Bitcoin‘in bir altına hücum olduğunu, insanların bunu kârda satabilmeyi umarak satın aldığını söyledi.

→ 52 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM FONUNUN KURUCUSU: BLOCKCHAIN’E EVET, KRİPTO PARAYA HAYIR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl