Piyasa 212 milyar doları aştı, altcoin’ler büyük artışlar gördü

Lider kripto para Bitcoin'in 6,500'ün üzerine çıkmasıyla birlikte bazı token'lar önemli fiyat artışları yaşadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son 24 saat içinde Bitcoin fiyatının 6,500 doların üzerine çıkmasıyla birlikte ICON gibi token’lar yüzde 10-40 oranlarında önemli artışlar gördü.

Theta Token, Gas, CyberMiles, Nano, Lisk, PIVX ve ICON 24 Ağustos’un en iyi performans gösteren dijital paralarındandı. Theta, hem ABD Doları hem de Bitcoin karşısında yaklaşık yüzde 45 oranında büyük bir değer kazandı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) 23 Ağustos’ta 9 Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesinden hemen sonra Bitcoin’in fiyatı 6,550 dolardan 6,280 dolara geriledi. Ancak piyasa ardından nispeten hızlı toparlandı ve Bitcoin yeniden 6,550 dolara çıktı.

SEC tarafından reddedilen ETF’ler vadeli işlem borsaları CBOE ve CME tarafından sağlanan türev ve vadeli işlem sözleşmelerinin değerine dayalı halka açık ticaret araçlarıydı.

Daha önce ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) Başkanı Christopher Giancarlo, Bitcoin vadeli piyasasının büyük bir alım satım aracının baz fiyatı haline gelmesi için yeterince büyük olmadığını söylemişti.

BTC’nin toparlanmasıyla güçlenen token’lar Ağustos ayında en güçü kısa vadeli toparlanmalarından birini kaydetti ve 12 saatlik bir süre içinde Bitcoin’e karşı yüzde 10-40 oranlarında değer kazandılar.

Kripto para piyasasının toplam değeri, 212 milyar doları aşarken Bitcoin’in piyasa payı ise yüzde 53.3 olarak gerçekleşti.

Thehta Token, yüzde 45 ile ilk 100’de en çok değer kazanan token oldu. Theta’nın ardından Gas yüzde 30 ve Nano ise yüzde 25 arttı.

Bitcoin’in istikrarlı hali pozitif

Analistler, kripto para piyasasında bir sonraki büyük ralli için Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto paraların fiyatındaki istikrarın önemli olduğunu, çünkü daha küçük kripto paraların fiyatlarının BTC ve ETH’nin fiyat eğilimine bağlı hareket ettiğini söylüyorlar.

Bitcoin, nispeten istikrarlı bir seyir izlemesine karşın Ethereum’un dijital parası Ether, aynı performansı gösteremiyor. En büyük ikinci dijital para, 277 dolar ile 23 Eylül’den bu yana ilk kez görülen seviyede.

→ BİR BITCOIN ETF’Sİ İYİ BİR RALLİNİN KIVILCIMINI ATEŞLEYEBİLİR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl