ICO’lar son 30 günde 500,000’den fazla Ether ‘harcadı’

Ethereum blok zincirine kurulu projelerin son 30 gün içinde 500,000'den fazla Ether 'harcadığı' tespit edildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum ağında token satarak fon toplayan projeler geçtiğimiz son 30 günde 500,000 ETH (100 milyon dolar) harcadı.

Bu, büyük balina hareketleri ile birleştiğinde kripto para biriminin son fiyat düşüşünün arkasındaki neden olabilir.

ICO’ların cüzdanlarını izleyen Santiment’in verilerine göre, son 30 günde en fazla ETH harcayan proje, yaklaşık 210,000 ETH (41,6 milyon $) ile DigixDAO oldu. Cüzdanında ise hala 395,000’i duruyor.

Cüzdanlarından 17,6 milyon dolar değerinde 89,000 ETH harcamasıyla zar oyunu Etheroll, en çok ETH harcayan ikinci proje oldu. Komisyonsuz kripto para borsası Cobinhood, 84,500 ETH (16.8 milyon $) ile dördüncü sırada yer aldı.

Öte yandan diğer birkaç projeyse son birkaç günde 10,000 ETH’nin üzerine çıktı. Veriler ayrıca 4-5 Eylül’de yaklaşık 100,000 ETH satıldığını gösteriyor. Bu satış öncesi 290 dolardan işlem gören ETH takip eden günlerde 200 doların altına indi.

En büyük ikinci kripto para şu sıralarda 202 dolardan el değiştiriyor.

ETH’deki düşüş kısa pozisyonların baskısıyla bağdaştırıldı, çünkü kısa pozisyonların miktarı yakın bir zaman önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Ek olarak ICO satışları ölçeklenebilirlik sorunları ile birleşti. Bunun sonucunda yatırımcıların ETH’ye olan güveni sarsıldı.

Bu faktörlerle birlikte, kripto paranın kurucu ortağı Vitalik Buterin birkaç gün önce Bloomberg’e verdiği demeçte kripto para ve Blockchain ekosistemi için patlayıcı büyüme günlerinin artık mazide kaldığını söyledi.

Santiment’in verileri ETH’nin ‘harcanmış’ olduğunu gösteriyor fakat bu fonların yalnızca taşındığı anlamına geliyor. Websitesi ETH’nin harcandığını varsayıyor ancak projelerin fonları taşımak için farklı nedenleri olabilir.

Bazı projeler paralarının değerlerini korumak için Ether‘lerini satarken bazıları da sadece onları yeniden düzenliyor olabilir.

Geçmişte Etheroll fonlarını satarak Ether’in fiyatını düşürdüğü suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı ama onlar bu iddiaları fonları yalnızca güncellenmiş bir akıllı sözleşme için taşıdıklarını söyleyerek reddetti.

→ VITALIK BUTERIN: PATLAYICI BÜYÜME GÜNLERİ MAZİDE KALDI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl