bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kanada’nın en büyük varlık yönetim şirketi CI Financial’ın Bitcoin ETF başvurusu, Kanadalı regülatörlerden onay aldı.

Buna göre, CI Galaxy Bitcoin ETF’i bugün borsanın onayını takiben Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda (TSX) işleme açılacak. Bu arada ünlü iş insanı Mike Novogratz’ın şirketi Galaxy Digital da CI Global Asset Management’ın (CI GAM) alt-danışman şirketi oldu. Eski serbest fon yöneticisi ve şu anda kendi kurduğu kripto para yatırım şirketi Galaxy Digital’ın CEO’luğunu yapan Mike Novogratz da böylece resmen Bitcoin ETF endüstrisine girdi.

Hatırlanacağı üzere Kanada’da ilk Bitcoin ETF’i Şubat ayında onaylanmıştı. Purpose Bitcon ETF’ine verilen ilk ön onayın ardından da CI GAM ve Galaxy de başvuruda bulunmuştu. Purpose Bitcoin ETF’ine ilk gün 165 milyon dolarlık yatırım yapılmıştı. Bu miktar, bugün itibari ile 11 bin 711 BTC veya 633 milyon dolar.

Sırada ETH ETF’i mi var?

Bitcoin ETF başvurusunun ardından da CI GAM ve Galaxy TSX’de işleme açılmak üzere Ethereum tabanlı bir ETF başvuru belgesi de hazırladı ve SEC’ye sundu. Galaxy, ETH tekliflerini daha da detaylandırmayı ve bir ETH fon grubu oluşturma planladığını açıkladı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl