Ethereum’un kurucusu Buterin, 500 trilyonluk SHIB işlemini anlattı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2021’e adeta damga vuran Shiba Inu (SHIB) arzının yarısı, 2020’den itibaren aralıklarla Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’in cüzdanına gönderilmişti. SHIB’in arkasındaki ekip, Buterin’e sorulmadan yapılan bu işlem ile arzı azaltıp talebi artırmayı amaçlamışlardı. Ayrıca Ethereum‘un kurucu isminin büyük miktarda SHIB tutması da kuşkusuz pazarlama tarafında etkili bir yöntemdi ta ki Buterin cüzdandaki SHIB’leri boşaltana kadar. Geçtiğimiz Mayıs ayında Buterin, SHIB dahil, kendisine gönderilen kedi ve köpek token’larını satmaya, bağışlamaya başladı ve çok büyük kısmını ise yaktı.

Buterin’in cüzdanında başlangıçta yaklaşık 500 trilyon SHIB vardı. 50 trilyonluk kısmı Hindistan Kripto Yardım Fonu’na bağışlayan Buterin, 410 trilyon SHIB’i ise yaktı. Ethereum’da yakılmak, yani dolaşımdan kaldırılmak istenen bir token 0xdead… ile başlayan adreslere gönderiliyor. Bu adreslere kimsenin erişimi bulunmuyor. Buterin’in gönderdiği 410 trilyon SHIB, işlem sırasında 6.8 milyar dolar değerindeydi.

İşlemi nasıl yaptığını anlattı

Buterin’in anlattıkları, işlemi yapmak için oldukça meşakkatli bir yol kullandığını gösteriyor. Podcast yayını UpOnly’de konuşan Buterin, iki saatlik program sırasında pek çok diğer konunun yanı sıra yaklaşık 7 milyar dolarlık SHIB’ten nasıl kurtulduğunu da anlattı.

“Hem ürkütücü hem de eğlenceliydi”

İşlemi yapmak için yeni bir dizüstü bilgisayar satın aldığını söyleyen Buterin, “Hem korkutucu hem de eğlenceliydi. İşin korkutucu tarafı, bunun şimdiye kadar sahip olduğumdan çok daha fazla miktarda bir para olması.” dedi.

SHIB’lerin ayrı kağıt parçalarına yazılmış numaralar şeklinde bir soğuk cüzdanda olduğunu ifade eden Buterin, cüzdana erişmek için ihtiyaç olan özel anahtarı almak için bunları birleştirmesi gerektiğini söyledi. Ethereum’un kurucusu, “Bu kağıtlardan biri bendeydi, diğeri ise Kanada’daki ailemin evindeydi. Bu nedenle Kanada’daki ailemi arayıp numaraları bana okumalarını söylemek zorunda kaldım.” dedi. Buterin, numaraları bir araya getirmesinin ardından sadece bu işlem için Target mağazasından satın aldığı bilgisayara girdiğini anlattı. Dizüstü bilgisayarının internet bağlantısını kesmeden önce QR kodu oluşturmak için bir program indirdiğini söyleyen Buterin, Ethereum işlemini oluşturduktan sonra QR kodunu telefonla taradı, dizüstü bilgisayara kopyaladı ve ardından imzalanmış bir işlemi ağ üzerinde yayınlamaya yarayan etherscan.io/pushtx’e yapıştırdı. En sonunda da token’ları göndermeye başladı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl