Makro stratejist Peter Tchir: Bitcoin, 10 bin doların altına düşecek

Aracı finans kurumu Academy Securities'in makro strateji başkanı Peter Tchir, Sam Bankman-Fried'in FTX imparatorluğunun çöküşünün bir sonraki ayağının ABD ekonomisini etkileyeceğini belirtti. Bloomberg Surveillance programında konuşan uzman, Bitcoin'in 2023'te 10 bin doların altına düşmesini bekliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bloomberg’e konuşan Academy Securities’in makro strateji başkanı Peter Tchir, Bitcoin‘de satışların sürmesini bekliyor. Tchir’e göre düşüşler, yalnızca kripto para piyasasını etkilemeyecek ve daha geniş yankıları olacak.

“Düşüşler ABD ekonomisine de yansıyacak”

Kripto para piyasasının üç trilyon dolardan bir trilyon doların altına düşmesine vurgu yapan Academy Securities’in üst düzey ismi, “Çok büyük servet etkileri oldu. Bunun genel olarak ekonomiye de yansıyacağını düşünüyorum. Bu kötü olacak.” dedi.

Kripto regülasyonları için açıklamalarda bulunan analist, “Bence işin püf noktası, sahip olduğunuz diğer varlıkların çoğunda olduğu gibi, ister hisse senedi ister altın olsun, bunu kolayca kanıtlayabilmenizdir. Kriptonun zor kısmı da bu. Bence düzenlemenin merkezinde yer alması gereken şey, bunu nasıl doğrulayacağımızdır.” diye konuştu.

“Bitcoin 10 bin doların altına düşecek”

Bitcoin’in yükselişinin benimsenmeyle doğru orantılı olduğunu belirten Tchir, Bitcoin’in 10 bin doların altına düşeceğini kaydetti. Tchir, bu fiyat seviyelerinin bu yıl içerisinde bile gelebileceğini söyledi.

Aynı zamanda Forbes piyasa analistlerinden biri olan Tchir, hazine tahvillerinin yükseleceğini ileri sürerken ekonominin ve verilerin tersine döndüğünü bildirerek “Fed ne kadar şahin konuşmak istese de piyasalar onu dinlememeye başlıyor.” ifadelerini kullandı.

Bitcoin Haberleri

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl