Bitcoin’in tartışılacağı G20 toplantıları yaklaşıyor, FUD etkisine karşı kılıçları kuşanın

19-20 Mart'taki G20 toplantılarında ülkelerin ekonomiden sorumlu bakanları ile merkez bankası yetkilileri bir araya gelerek kripto paraları tartışacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Fransa ile Almanya, kripto paraları 19-20 Mart’ta Arjantin’de düzenlenecek olan G20 Zirvesi’nde tartışmak için çağrı yapmıştı. Bu çağrı doğrultusunda ülkelerin ekonomiden sorumlu bakanları ile merkez bankaları yetkilileri bir araya gelerek kripto paraları konuşurken oldukça olumsuz bir hava yaratılması sürpriz olmayabilir.

Netice itibari ile kripto paralar, onların merkezi otoritelerine temelden ters bir şekilde dizayn edilmiş durumda. Bitcoin ve diğer kripto paraların önemsiz, asıl önemli olanın ise Blockchain teknolojisi olduğu savını da sıklıkla duyacaksınız. Ayrıca panik havası yaratmak isteyenler de bu toplantıları yakıt olarak kullanabilir.

Düzenleyici çağrılar tavan yaptı

Son zamanlarda dünya çapında düzenleyici çağrılar tavan yaptı. G20 öncesinde Fransız Maliye Bakanı Bruno Le Maire ile Alman mevkidaşı Peter Altmaier, Bitcoin’in düzenlenmesi için ortak bir öneri hazırlayacaklarını açıklamışlardı. Altmaier o sıra, “Vatandaşlarımıza karşı riskleri anlatma ve azaltma sorumluluğumuz var.” demişti. Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra da iki maliye bakanının önerilerini inceleyeceklerini söylemişti. Geçtiğimiz ay ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise kripto paraların yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasını önlemek için diğer G20 ülkeleriyle birlikte çalışacaklarını ifade etmişti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde de kripto paralarda hükümet düzenlemelerinin kaçınılmaz olduğunu belirterek “Açık bir şekilde uluslararası düzenlemeye ve uygun denetime ihtiyaç duyduğumuz bir alan.” açıklamasını yapmıştı.

Ek olarak Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, kripto paraların büyük çoğunluğunun saadet zinciri olduğunu söylemişti.

Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley, geçtiğimiz ay düzenlenen bir meclis oturumunda kripto paraların bir ödeme yöntemi olarak kullanılmasını genellemek için tüm tedbirleri alacaklarını deklare etmişti.

Öte yandan Rusya’da düzenlemeler konusunda dikkatli davranmak konusunda bir görüş birliği hakim. Japonya da benzer şekilde bu konuda titiz davranıyor.

19-20 Mart’taki G20 toplantısı, Kasım ayında gerçekleştirilecek olan ve ülke liderlerinin yer alacağı G20 Zirvesi’ne bir hazırlık olarak görülebilir. Bu toplantılar neticesinde kripto paralar konusunda ülkeler somut adımlar atmaya başlayabilir ve ortak bir bildiri yayınlanabilir.

Düzenlemeler panik havası yaratmak isteyenlerin bir numaralı yakıtı

Hükümet düzenlemeleri, bugüne kadar piyasada panik havası yaratmak isteyenlerin hep bir numaralı yakıtı oldu. Çin, Bitcoin borsalarını kapatma kararı aldığında dünya piyasasında Bitcoin fiyatları yarı yarıya gerilemişti. Ancak sonrasında dip seviyeden 6-7 kat daha fazla değerlenerek 20.000$’ı görmüştü. Hindistan ve Güney Kore’den gelen düzenleyici adımlar da Çin’in yarattığı etkiye benzer etkiler yaratmıştı. Örnekleri bu şekilde çoğaltmak mümkün. Bundan dolayı yaklaşık 15 gün sonra gerçekleştirilecek kripto paraların tartışıldığı devletler arası toplantılar, piyasada FUD etkisini (korku, belirsizlik ve şüphe) de artırabilir.

Ronnie Moas: Düzenlemeler sadece kuru gürültü

Son olarak ünlü analist Ronnie Moas, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, “Bu yasal düzenlemeleri çok fazla dikkate almıyorum. Aynı gün Çin, Rusya, ABD ve Günay Kore patlayıcı bir ortak bildiri çıkarmadıkça benim için yalnızca kuru gürültü, buna fazla önem vermeyeceğim. Bitcoin hiçbir yere gitmiyor. İnanılmaz bir talep ve arz dengesizliği var ve önümüzdeki birkaç yıl içinde düzenleme olsun ya da olmasın fiyatın 50 bin veya 100 bin dolara çıkmasını bekliyorum.” şeklinde konuşmuştu.

Gerçekten de yatırımcıların yapması gerektiği bütünüyle Moas’ın söylediği fakat geçmiş tecrübeler panik havasının uyarılara karşı dirençli olduğunu gösteriyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. AjaxReport Yanıtla

    teşekkürler çok sağolun