Türkiye Bitcoin piyasasına on binlerce yeni katılımcı

Türkiye'de Bitcoin kitlesi durmaksızın büyümeyi sürdürüyor. BtcTurk'ün CEO'su Özgür Güneri, yılın başından bu yana 30,000'in üzerinde yeni kullanıcı kaydı aldıklarını açıkladı.

2018’in Nisan ayında ING Bank’ın medya kolu tarafından yapılan bir araştırma ile Türkiye’nin Avrupa’da Bitcoin sahipliğinde yüzdesel bakımdan lider ülke olduğu ortaya konulmuştu. Araştırmaya katılan Türklerin yüzde 18’i kripto para sahibi olduğunu ifade etmişti. Türkiye bu oranla tüm ülkeleri geride bırakarak Avrupa’da birinci sıraya oturmuştu.

Türkiye’de Bitcoin kitlesi, 2018’in ardından da durmaksızın büyümeye devam etti.

BtcTurk’ün CEO’su Özgür Güneri, CoinDesk’e yaptığı açıklamada, 2019 yılının başından bugüne kadar 30,000’in üzerinde yeni kullanıcı kaydı aldıklarını söyledi. Güneri, enflasyonun yavaş ve istikrarlı bir şekilde Türkiye’de Bitcoin talebini artırdığını ileri sürdü.

“Kullanıcı sayısında hiç azalma görmedik. En sert düşüşlerin yaşandığı günlerde bile yeni kullanıcı kaydı almaya devam ettik.” diyen Güneri, Nisan ayı içerisinde birkaç gün günlük 14 milyon dolarlık hacme ulaştıklarını ifade etti.

BtcTurk’ün CEO’su, sözlerinin devamında “Dalgalı enflasyon, Türk trader’lar arasında kripto paraları benimsemeyi artıran birincil etken. ABD Doları ve Euro bence artık sağlam ara değil ama Bitcoin öyle. Bitcoin yeni neslin değer deposudur ve tabii ki bazen bir spekülasyon yöntemi.” şeklinde konuştu.

Öte yandan aynı haberde sözlerine yer verilen Alp Işık ise Türk kullanıcılarının yerel borsaları genellikle yabancı borsalara giriş kapısı olarak kullandıklarını vurguladı.

Güneri’nin yılın başından beri 30,000 olarak verdiği rakam, Türkiye’deki diğer önde gelen kripto para borsalarının aldığı kullanıcı kayıtlarıyla birleştiğinde katlanabilir.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. mt Yanıtla

    blokchain keşke dünyadaki bosalar bir merkezde toplayıp kendine üye yapsa veya iseyen borsalar bu ayrıcalıktan yararlanmak iseyen borsalar üye lsada araarında rtak anlaşmalarla diğer ülke borsalarından giriş yapaı coinini istediği borsada satmAK İSEYEN KATILIMCI ÜLKE SINIRI OLMADAN O BORSADAN O BORSAYA coin gönderip satabilse dünyada borsalar arası işe yapabilirsek işe ozaman küreselleşmiş oluruz ve dijital paraya o zaman geçmiş oluruz. bu işlem yeteneği borsalara güç katar tercih sebebi olur ve güvenilirlik katar. ortak kural belirleyerek bunu yapabilirler ve üye olabilirler r kuruluş çatısına.bence coinler kurumsallaşsın. kurumsal bekleme yerine