Rehber: En iyi ve en güvenli 5 Bitcoin cüzdanı

Bitcoin servetinizi saklamanın tek yolu güvenli bir cüzdan kullanmaktır. Piyasada onlarca cüzdan çeşidi olduğundan kullanıcılar için seçim yapmak da zorlaşıyor. Seçim yapmanızı kolaylaştırmak adına güvenilirliğiyle öne çıkan 5 cüzdanı listeledik. Cüzdanların belirli bir sırayla değil, rastgele listelendiğini unutmayın. Electrum Electrum, dünyanın en çok kullanılan cüzdanlarından biri. Bu başarısını öncelikle basit ve anlaşılır arayüzünden alıyor. Bilgisayarınıza yüklenen uygulama, bir blok zinciri indirmez ve bu nedenle muadillerine göre hızlıdır. Özel anahtarınız şifreli bir şekilde korunur. Bilgisayarınızın başına bir şey geldiğinde kurtarma kelimeleriyle...

Bitcoin servetinizi saklamanın tek yolu güvenli bir cüzdan kullanmaktır. Piyasada onlarca cüzdan çeşidi olduğundan kullanıcılar için seçim yapmak da zorlaşıyor. Seçim yapmanızı kolaylaştırmak adına güvenilirliğiyle öne çıkan 5 cüzdanı listeledik. Cüzdanların belirli bir sırayla değil, rastgele listelendiğini unutmayın.

Electrum

Electrum, dünyanın en çok kullanılan cüzdanlarından biri. Bu başarısını öncelikle basit ve anlaşılır arayüzünden alıyor.

Bilgisayarınıza yüklenen uygulama, bir blok zinciri indirmez ve bu nedenle muadillerine göre hızlıdır. Özel anahtarınız şifreli bir şekilde korunur. Bilgisayarınızın başına bir şey geldiğinde kurtarma kelimeleriyle Bitcoin’lerinizi geri alabilirsiniz. Sunucu, kullanıcı hesaplarını saklamaz. Belirli bir sunucuya bağlı olmazsınız ve sunucunun sizi tanıması gerekmez.

Electrum’un bir başka önemli avantajı da Trezor ve Ledger ile birlikte kullanılabilmesidir.

Çoğu editör, Electrum’u bir masaüstü cüzdan için en iyi tercih olarak görür.

Trezor

Günümüzün en güvenilir donanım cüzdanlarından biri ve ilk donanım cüzdanı olduğundan dünyanın her tarafındaki Bitcoin kullanıcıları Trezor markasını yakından tanıyorlar. Neredeyse tüm işletim sistemleriyle uyumlu olan Trezor, 99$’lık fiyatıyla rakibi Ledger Nano S’in gerisinde kalıyor.

Bitcoin şirketleri Bitstamp, Bitwala ve BitPay, Trezor’u destekliyor. Ayrıca cihaz iki faktörlü kimlik doğrulamaya da olanak tanıyor.

Mycelium

Cep telefonu cephesinde bugün mevcut en güvenli cüzdan uygulaması olma tacına karşı büyük bir rekabet var. Mycelium, bu alanda öne çıkan bir uygulama ve oldukça çok kullanılıyor.

Basit bir arayüze sahip uygulama Bitcoin’lerinizi geri alabilmek için kurtarma kelimeleri kullanmanıza imkan sağlıyor. Bunun yanı sıra uygulamanızı bir PIN kodu ile şifreleyebiliyorsunuz.

Keepkey

Donanım cüzdanları son yıllarda oldukça popüler hala geldi. Bitcoin’i güvenli bir şekilde saklamak her zamankinden daha önemli olduğundan bu normal bir durum.

2015 yılında piyasa sürülen Keepkey, 99$’lık bir fiyat etiketine sahip. Trezor ve Ledger Nano S gibi kurulumu oldukça kolay.

Cihaz, diğer donanım cüzdanları gibi virüs bulaşmış ya da hacker’lar tarafından hedefe alınmış bir bilgisayarda bile kullanılabilir.

Ledger Nano S

Ledger Nano S, donanım cüzdanları arasında en popüleri. Şirket, ekonomik ve güvenli Bitcoin cüzdanları üretmekle dikkat çekiyor. Cihazın muadillerine göre ucuz olması sizi aldatmasın. Ledger Nano S de en az rakipleri kadar güvenlidir.

Ledger’in detaylı bir incelemesine şuradan ulaşabilirsiniz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl