Fed Başkanı Warsh faiz konusunda sinyal vermedi: “Enflasyonu indireceğiz”

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Kevin Warsh bugün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak. Warsh oturum öncesi ise, önceden hazırlanmış konuşma metninde enflasyona vurgu yaptı ve yüzde 2'lik hedeflerini değiştirmeyeceklerini söyledi. Yeni başkanın faiz hamleleri konusunda yine sessiz kalması da dikkatlerden kaçmadı.

kevin warsh
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Fed Başkanı Warsh, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi için hazırladığı konuşma metninde faiz indirim ya da artırımları konusunda yine sır vermedi. Reuters haber ajansının elde ettiği metinde yeni başkanın, “en büyük öncelik” olarak enflasyona vurgu yaptığı görülüyor.

“Politikayı doğru uygularsak…”

Warsh’un enflasyon konusunda uygulayacakları politikaya çok güvendiği görülürken, yeni başkan %2’lik hedeften ise taviz vermeyeceklerini belirtiyor:

“Eğer politikamızı doğru uygularsak, ki bunu yapacağız, son 5 yıldaki enflasyon yükselişi artık geride kalacak. Enflasyonu düşüreceğiz. Ayrıca Fed’in %2 enflasyon hedefi değişmeyecek”

Faiz hamleleri konusunda hiçbir sinyal yok

Warsh, haziran ayındaki ilk toplantısında olduğu gibi buradaki yazısında da kurum ve kendisinin faiz hamleleriyle ilgili düşünceleri hakkında hiçbir sinyal vermedi. Haziran toplantısının ardından piyasa Warsh’un açıklamalarını “şahin” bulmuş ve piyasalarda bu nedenle düşüşler görülmüştü. Ancak konu hakkındaki belirsizlik de devam ediyor.

ABD’de bugün açıklanan haziran ayı enflasyon verileri beklentilerin oldukça altında gelmişti. Manşet enflasyon %3.8 beklenirken %3.5, çekirdek enflasyon da %2.8 beklenirken %2.6 olarak açıklanmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl