Müşterilerine karşı alım satım yapan borsa yöneticilerine hapis

Güney Koreli kripto para borsası Komid'in yöneticileri, sahte hesapla müşterilerini dolandırmaktan suçlu bulunarak hapse mahkum edildiler.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Güney Kore Yüksek Mahkemesi, kripto para borsası Komid’in iki yöneticisi için verilen cezaları onadı.

Yerel yayın organı Kakao’nun bildirdiğine göre yöneticiler, platformlarında dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunmak ve yaklaşık 25 milyon dolar parayı zimmetlerine geçirmekten suçlu bulundular.

Borsanın CEO’su Choi Mo’ya üç yıllık hapis cezası verilirken şirketin mali işlemlerinden sorumlu ikinci kişi olan Park Mo da iki yıl hapis yatacak.

Suçlamalara göre, 2018 yılının Ocak ayında bu iki Komid yöneticisi, müşteri etkinliği algısını çarpıtmak için kendi platformlarındaki alım satım hacimlerini tahrif ettiler. İkilinin sahte bir hesap kullanarak bu hesabta gerçekte var olmayan bir bakiye oluşturdukları belirtiliyor. Ardından yöneticiler, gerçekte var olmayan, yaklaşık 42 milyar dolar eden 50 milyar wonu Komid müşterileriyle alım satım yapmak için kullandı. Bu yolla yaklaşık 25 milyon dolar değerinde 30 milyar won elde ettiler.

Birinci ve ikinci duruşmalar sırasında mahkeme, sanıkların paraların bir kısmını müşterilerine iade etmelerini dikkate alarak ağır bir ceza vermedi.

İlginizi Çekebilir | Güney Kore’de Bitcoin’den alınacak vergi oranı netleşti

Bu haftanın başlarında da Seul polisi, işlem hacimlerinin yüzde 99’unun sahte olduğu belirlenen kripto para borsası Coinbit’in ofisine baskın düzenlemişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl